Mansarda din poiana cu narcise @Bohemia Tea House

Autor: Mădălina Ion

Bohemia Tea HouseÎn Poiana Narciselor, miroase a răsfăţul de-acasă, cu ciocolată, prăjiturele şi ceaiuri de toate felurile. Mireasma  vine din căsuţa boemă de la numărul unu. La intrare-i scris cu litere colorate – Bohemia Tea House. Deschid uşa încet-de-tot, ca atunci când păşeşti într-un loc necunoscut, dar clopoţelul mă dă de gol şi vesel îmi anunţă venirea. De îndată, o faţă zâmbăreaţă-mi iese în cale, îmi urează bun-venit şi mă poftește cu drag la ea acasă.Urc în mansardă, căci ăsta-i locul meu preferat. Cu grinzile-i la vedere, măsuţele joase şi cănile colorate,atmosfera de aici mă duce cu gândul la mansarda lui Eliade din strada Melodiei şi mă face să mi-l imaginez scriind în jurnalul său: „mă revăd în acei ani în mansardă, revăd masa de lemn acoperită cu hârtie albastră, lampa cu abajurul alb, sub care îmi împingeam cartea pe măsură ce mi se împăienjeneau ochii şi distingeam tot mai anevoie literele”.

Căci mansarda este locul perfect pentru adăpostit în după-amiezile ploioase. Cu nasul roşu şi mâinile-mi înfrigurate, comand veşnicul ceai de fructe. Sortimentele de ceai sunt infinite, dar eu nu mă pot hotărâ, aşa că mă las, ca de obicei, pe mâna gazdelor. Şi sunt plăcut surprinsă de fiecare dată cu o altă aromă de vanilie, fructe de pădure sau ciocolată.

În zilele-mi dedicate sufletului meu nu mă abat de la niciun răfăţ, asta incluzându-le şi pe dragele mele papile gustative. Dintre bunătăţile din meniu aleg ciocolata de casă, cu toate că mi-a fost greu şi să renunţ la tortul cu nuci, biscuiţii cu ciocolată şi prăjitura cu brânză şi scorţişoară.

Între timp aflu că ideea ceainăriei le aparţine în totalitate Danielei şi soțului său, iubitori ai ceaiurilor şi ai voii bune între prieteni. Ei și-au dorit să creeze un loc în care oamenii să vină şi să se elibereze de grijile de zi cu zi:„ne-am gândit să deschidem o ceainărie aparte, în care oamenii să se simtă răsfăţaţi şi să se bucure de tot ceea ce le-am pregătit: un decor special, muzica perfectă, ceaiuri aromate şi bunătăţuri de casă”.

Şi unde să mai pun că ceainăria-i exact vizavi de Conservator, iar urechile-mi sunt răsfăţate și ele?

Bohemia Tea House s-a deschis acum aproape doi ani de zile, iar de atunci tot face furori în rândul pasionaţilor de ceai cu lectură. Aşa că, dacă vrei să-ţi petreci după-amiaza savurând deliciile ceainăriei, trebuie să-i dai de veste gazdei la 0727 333 631.

Leneveală faină!

Vezi articolul la: http://www.miculmeuparis.ro/restocafe/mansarda-din-poiana-cu-narcise/