Unde să-mi beau cafeaua?!

Ceainaria Bohemia Tea House

Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, logo, http://wheretohavecoffee.blogspot.comDupă cum știți deja, eu sunt un mare fan al cafelei, dar mai ales un mare fan al locațiilor speciale, fie că acolo se bea cafea, se bea ceai, se fumează narghilea sau se petrece pana în miez de noapte/zori de zi – așa că, finalizându-mi programul și văzând ce soare minunat scaldă Bucureștiul, am pornit alene la plimbare.
Stabilisem deja o întâlnire la Ceainăria Bohemia TeaHouse cu Daniela Slave, managerul, al cărei răspuns la cererea mea de a scrie despre minunata ceainărie a fost mai mult decat prompt și de la care am aflat că tocmai trebuia să ajungă mobilierul nou pe terasa.
Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, design, http://wheretohavecoffee.blogspot.comMare mi-a fost mirarea când am ajuns pe strada Poiana Narciselor și am văzut căBohemia TeaHouse se află chiar vis-a-vis de conservator! Se auzeau repetițiile la vioară, pian, vocile se întreceau în triluri care mai de care mai mândre, toate se împleteau minunat în liniștea și calmul care împrejmuia zona. Chiar este incredibil că, atât de aproape de Cișmigiu – și deci centrul Bucureștiului, poți găsi totuși o oază de liniște și te poți bucura de un ceai/o cafea într-o locație cu bun gust, cu o carte în mână sau orice altceva te relaxează.

 

Chiar de când am intrat înăuntru am observat că mă încerca un sentiment special de familiaritate, era o lumina blândă și călduroasa, un hol bej primitor, pictat, cu dulăpioare și ceșcuțe de ceai, cutiuțe și alte minunății simpatice. Poți să te simți ca acasă. Așa cum mi-a și spus Daniela, “ceainăriile au tendința de a se ascunde, de a fi greu de găsit pentru a conferi intimitate, însă în acest loc, poți găsi liniștea și pacea chiar dacă este central și ușor de găsit.”
Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, design, http://wheretohavecoffee.blogspot.com
Ne-am așezat la o măsuță din simpaticul salon numit Papillon (despre care am aflat ulterior că și-a primit numele în urma unui concurs în care clienții au denumit saloanele ceainăriei, în funcție de ce simțeau ei când se aflau acolo ~ deci, eleganță) și am început să depănăm povestea.

Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, design, http://wheretohavecoffee.blogspot.comCum v-a venit ideea? De ce o ceainărie? De ce un astfel de design? Răspunsul nu a fost deloc simplu. Pasiunea pentru ceai și pentru a colinda diverse ceainării a creat contextul perfect pentru înțelegerea perspectivei clientului, pentru a identifica acele lucruri care ar putea fi făcute diferit și pentru a îmbunătăți lucruri deranjante. Astfel că, deschiderea unei ceainării a fost soluția tuturor problemelor, dar și mediul propice practicării propriei meserii – aceea de event planner – Bohemia TeaHouse fiind un loc în care diversele evenimente (concerte, expoziții, seri de lectură, teatru etc.) se pot simți  “ca acasă” – o casă foarte aerisită în care nu se fumează. Design-ul a fost o idee “de-a casei” :), împreuna cu un ajutor specializat, iar pentru picturi și tablouri au colaborat cu artista Mădălina Canțer (afișe, expoziție grafică cu titlul “Lumea ceaiului și Alice în Țara Minunilor, meniuri și logo).

 

De ce “Bohemia”? S-a pornit de la o reinterpretare a substantivului boem (= BOÉM, -Ă, s. m. și f. ~ Artist care duce o viață dezordonată, neconformă conveniențelor sociale din perioada burgheziei în care se promova o clasă de mijloc conștiincioasa, sănătoasă, cu reguli de viață clare). Tierii artiști din perioada burgheziei, boemii, erau mari amatori de Absinth și tutun, scriau, compuneau, totul despre subiecte controversate, împotriva curentului. Pentru 2013 este nevoie de o reinterpretare, datorită faptului că, așa cum spunea Daniela – “Societatea romaneasca se afla in decadere” – modelele promovate au un grad scăzut de cultura, un comportament de tip comercial, fără substanță, superficialitatea fiind singurul lucru care contează. Așadar, “Ceainăria promovează civilizația, cultura, preocupările frumoase – deci este împotriva curentului actual și a nonvalorilor din societatea de astăzi.”

 

Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, http://wheretohavecoffee.blogspot.comPoți să îți bei ceaiul atât în unul dintre cele două saloane de la parter, Papillon și Zephyr, pe terasă – intimă și linistită, în care poți să asculți muzica ce zboara dinspre conservator; “nu avem muzică pe terasă, ar fi fost păcat să îi acoperim, este chiar deosebit să îi asculți” – sau  sus, la mansarda cu fotolii ca niște perne imense și confortabile, bibliotecă, board-games și unde poți urmări concertele, reprezentațiile de teatru/dans ș.a.m.d.
Ceaiurile sunt aduse special din Germania, de la o firmă cu 185 ani de activitate. Acolo sunt “adunate” din diverse locuri din lume și amestecate de specialiști (mixologi) pentru a reda arome fermecatoare care îți vor încânta papilele gustative și te vei îndrăgosti de miros imediat ce bei primul ceai. Echipa Bohemia a participat la training-uri susținute de cei din Germania și, astfel, modul de preparare al ceaiurilor pe care le poți savura este  ca la carte. Meniul este personalizat, fiecare ceai are o descriere simpatică, la fel și fiecare tip de cafea (da! au o varietate de cafea de care vă puteți bucura dacă sunteți “on low battery” :) ). Conține și diverse produse Home Made (făcute chiar în bucătăria lor) cu ingrediente naturale, după “rețetele de la mama, bunica” pentru zacuscă, dulcețuri, prăjiturele și alte mici gustări.
Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, design, painting, pictura, fata in ceai,  http://wheretohavecoffee.blogspot.com
Cred că acum aveți o imagine destul de clară despre ce înseamna Ceainăria Bohemia TeaHouse, însa trebuie să vă spun și faptul că m-a impresionat să aflu că în spate se află o echipă de oameni “dedicați, uniți și creativi”, cu hobby-uri frumoase și care încearcă mereu să aducă ceva nou, deosebit în activitatea pe care o desfășoară.Mulțumesc mult Danielei Slave, care a avut răbdarea necesară să îmi răspundă curiozităților, să aștepte cât timp făceam fotografiile și să îmi povestească tot ceea ce a însemnat deschiderea, cum se desfășoară activitatea – totul cu o pasiune pe care o puteam citi în ochii ei în timp ce îmi vorbea – atat despre procesul găsirii unei locații, deschiderii, angajarea personalului, cât și despre răsplata sufletească de a-și vedea clienții plecând mulțumiți și fericiți întorcându-se aproape negreșit.
 Bohemia TeaHouse, ceainarie, ceai, cafea, design, http://wheretohavecoffee.blogspot.com

Le urăm mult succes în continuare! Keep up the good work și așteptăm a doua aniversare! :)

Tot articolul la: http://wheretohavecoffee.blogspot.ro/2013/05/ceainaria-bohemia-teahouse.html